Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Emniyet Müdürlüğü'nden kurumlara dolandırıcılık bilgilendirmesi

Emniyet Müdürlüğü

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü, tüm ülke genelinde artış gösteren telefonla dolandırıcılık konularında vatandaşları, kurum ve kuruluşlarda çalışanları bilgi lendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü, tüm ülke genelinde artış gösteren telefonla dolandırıcılık konularında vatandaşları, kurum ve kuruluşlarda çalışanları bilgi lendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç ve Emniyet Âmiri Turgut Coşkun, önce Bandırma PTT Müdürlüğü personeli, ardından da Ziraat Bankası çalışanlarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundular. Bu kurumlarda konuşan Emniyet Âmiri Turgut Coşkun, şunları söyledi:
“Dolandırıcılar, mağdur ettikleri vatandaşlarımızı genellikle cep telefonlarından arayıp kendilerini polis, savcı, asker diye tanıtarak, onları korkutup paralarını, dövizlerini, hatta altınlarını gasp etmektedirler. Kurumlarınıza para yatırmak veya çekmek amacıyla gelip dolandırıcıların isteği üzerine uzun süre telefonlarını kapatmayan, gerginlik içindeki vatandaşları gördüğünüzde onlarla bir şekilde ilgilenerek, durumu anlamanız, belki de onların bir dolandırıcının ağına düşmesini engelleyecektir. Bu dolandırıcıların, mağdur vatan daşlara telefonlarını kapat tırmayarak, onlarla 2-3 saat konuşmaları ve böylece başkaları ile konuşma yapmamalarını sağlamaları dikkat çekici bir olaydır. Bu durum, sizlerin de gözüne çarpabilir.”
Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç da, vatandaşların mağdur olmalarını önlemek için çaba harcadıklarını vurgularken, bilgilendirici bu çalışmaların, tüm bankalar ve diğer kurum ve kuruluşlarda da sürdürüleceğini belirtti.
Bilindiği gibi, Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde Bandırma’da, bu yolla bir emekli öğretmenin 107 bin lirasının dolandırılmasını son anda önlemişti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false